PrEP is een pil waarmee je het oplopen van een hiv infectie kunt voorkomen. Het is een veilig én effectief medicijn. Dat is wetenschappelijk bewezen.

NIEUW: PrEP recept en controles

PrEP-poli kan jou PrEP medicatie voorschrijven. Jouw voordelen:
 

  •  Geen wachtlijst.
  •  Je kunt alles vanuit huis regelen.
  •  PrEP-poli is een initiatief van Soapoli-online. Soapoli-online is de best scorende online aanbieder van Nederland volgens Soaaids NL.
  •  Met ruim 10 jaar ervaring in het aanbieden van online soa testen en bijhorende nazorg, hebben wij alles in huis jou de allerbeste zorg op afstand te bieden.
  •  Begeleiding van BIG geregistreerde verpleegkundigen en PrEP huisarts.

Voor wie is de PrEP-poli

  •  Mensen die niet op de wachtlijst van de GGD willen staan.
  •  Mensen die niet bij hun huisarts terecht kunnen voor PrEP zorg.
  •  Mensen die hun PrEP zelf anoniem willen regelen vanuit huis.
  •  
  • Regel je PrEP zorg discreet vanuit huis of laat je verwijzen door je huisarts naar de PrEP-poli. Je kunt de factuur indienen bij je zorgverzekering.

Wij houden ons ook aan de landelijk richtlijn PrEP en kunnen daardoor PrEP-poli nu aanbieden aan mannen en transmannen met een vagina. Wij hebben geen wachtlijst

Hoe werkt onze PrEP-poli?

1. Vraag een E-consult aan

Onze verpleegkundigen plannen een E-consult van circa 10 minuten met jou in om je een aantal vragen te stellen ten behoeve van het mogen voorschrijven van PrEP-medicatie.

2. Voer de controletesten voor soa, hiv en nierfunctie thuis uit

Volgens de landelijke richtlijnen voer je eerst een aantal testcontroles uit. Bij ons kan dit gemakkelijk vanuit huis en hoef je de deur niet uit. Zo leveren wij je alle PrEP bestellingen in een discrete verpakking thuis. Dit is eenvoudig zelf af te nemen uitgebreide instructie.

3. Stuur je afname GRATIS naar ons lab

PrEP-test gelukt? Verzend je afname gratis naar ons ISO gecertificeerd laboratorium. De betrouwbaarheid van de analyse is hetzelfde als testen via de huisarts of GGD.

4. Ontvang je PrEP-recept

Zodra alle uitslagen binnen zijn schrijft onze betrokken huisarts Dhr P Leusink je voor 1 maand PrEP medicatie voor. Je kunt zelf je vervolgasfpraak inplannen.

Hoe wil je PrEP slikken?


Heb je regelmatig seks of weet je niet goed van te voren wanneer je seks gaat hebben, dan kiezen de meeste voor dagelijks gebruik.  Heb je af en toe een feestje waar je gaat daten of bezoek je een club dan weet je vaak redelijk van te voren wanneer je seks gaat hebben. Dan kun je ervoor kiezen alleen te slikken als je seks hebt.
 

Vanaf wanneer beschermd PrEP je tegen hiv?


Bij start van dagelijks PrEP, is iemand na 5 tot 7 dagen beschermd tegen hiv als het gaat om anale blootstelling. Als iemand direct beschermd wil zijn, is het verstandig om te beginnen met twee pillen tegelijkertijd, volgens het schema van PrEP rondom seks (intermitterend gebruik). In dat geval is iemand al vanaf 2 uur na inname beschermd.

Voor vaginale blootstelling geldt dat dagelijks PrEP tenminste 7 dagen van te voren moet zijn gestart, vanwege de minder snelle accumulatie van actieve metabolieten in de weefsels van de vrouwelijke genitale tractus. Dit geldt dus ook voor transmannen die seks hebben via hun vagina.

Om veilig te stoppen is het advies om, na anale blootstelling tenminste 2 dagen door te gaan met PrEP. Na vaginale blootstelling is dat tenminste 7 dagen.


 

Ik wil starten met PrEP

Om PrEP te kunnen starten plan jij een consult met ons van ongeveer 5 a 10 minuten in. In dit consult nemen we de antwoorden op de gezondheidvragen door en informeren we je over het proces. Deze gegevens bewaren we zodat onze arts deze samen met jouw soa testresultaten kan beoordelen. Vervolgens kan het recept voor je worden uitgeschreven. Wij werken volgens de landelijke richtlijn PrEP.

Ik wil PrEP starten

Onze specialisten

Peter Leusink
Huisarts, Voorzitter SeksHAG, Seksuoloog, Medisch verantwoordelijke arts bij Soapoli-online
"Alle vormen van PreP-zorg zijn nodig en vullen elkaar aan. GGD en huisartsen doen dit face2face en Soapoli-online heeft een kwalitatief goed online aanbod, Daarom ondersteun ik Soapoli-online en dit initiatief."

Klazien en Marlous van Soapoli-online

Klazien en Marlous
BIG geregistreerde verpleegkundigen en initiafnemers van Soapoli-online en PrEP-poli
'Met PrEP-poli hebben we een unieke online dienstverlening neergezet waarbij de klant alles vanuit huis kan regelen. We werken volgens de landelijke PrEP richtlijn en samen met de GGD en huisarts.'

PrEP-poli is er voor jou

Regel jouw PrEP zorg online (met of zonder verwijzing)

 
Testuitslagen binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
PrEP-poli draagt bij in de strijd 'hiv naar 0' 
 
Lagere kosten door onze samenwerking met GGD en huisarts
 
Discretie gegarandeerd (verzending in blanco verpakking)
 
GEEN wachtlijst (bij de GGD staan er meer dan 2500 op de wachtlijst)

Wil je zo snel mogelijk starten met PrEP en daarom PrEP-medicatie kopen? Kies voor de professionele online zorg van PrEP-poli!

PrEP medicatie

Ons aanbod is inclusief uitschrijven van een recept.

> MEER INFORMATIE 
Verwijsbrief huisarts

Dien je factuur in bij je zorgverzekering. 

> ZO REGEL JE DAT
PrEP-poli is er voor jou

PrEP-poli is een initiatief van Soapoli-online. Wij hebben ruim 11 jaar ervaring in de online soa-zorg.

> BEZOEK SOAPOLI-ONLINE