PrEP zorg kun je bij ons regelen met of zonder verwijzing.
Wil je je factuur indienen bij je zorgverzekering? Vraag je huisarts om een verwijsbrief via Zorgdomein. Hij vindt ons onder:

 

Diagnostiek- laboratorium - Soapoli-online


Bij PrEP-poli kun je alle testen zelf thuis afnemen. We helpen jaarlijks zo'n 50.000 mensen aan zekerheid. We hebben veel ervaring in soa diagnostiek en PrEP zorg op afstand en kunnen jou alle hulp bieden die je nodig hebt om jouw soa zorg zelf te regelen. 

Uniek is ons zeer ruime testaanbod. chlamydia, gonorroe, syfilis, hiv, hepatitis B en C; je kunt ze allemaal zelf afnemen. Je afname gaat naar ons ISO gecertificeerd lab waarna je binnen 1-3 werkdagen je uitslag ontvangt.

Het grote voordeel van een verwijzing via je huisarts is dat je je factuur kunt indienen bij jouw zorgverzekering. 

verwezen door je huisarts naar Soapoli-online

Ontvang jouw uitslag snel, eenvoudig & betrouwbaar

Webshop

Twijfel je wat je testen? Ontvang gratis en anoniem testadvies.

Soatestwijzer

Terugkoppeling naar jouw huisarts

Jouw huisarts ziet het liefst terugkoppelingen van je onderzoeken en het gebruik van PrEP. Soapoli-online kan dit verzorgen voor je. 
Wil je niet dat jouw huisarts geïnformeerd word dan zijn we verplicht de uitslagen met onze onafhankelijke PrEP arts, dhr Peter Leusink en met dhr Jean Paul  Posthuma te bespreken om zo jouw recept aan te kunnen maken. 

Soapoli-online voert de soa-testen uit in opdracht van jouw zorgverlener. Natuurlijk is de betrouwbaarheid van onze testen zeer goed zodat je er op kunt rekenen dat jouw zorgverlener de juiste beslissing neemt.

Je bepaalt aan de hand van de Soatestwijzer welke soatest je nodig hebt. Heb je soa klachten als:
• branderigheid bij het plassen of afscheiding?
• afscheiding uit de vagina of plasbuis?
• onderbuikpijn of bloedverlies tijdens de seks of tussentijdse bloedingen?

Test dan altijd chlamydia en gonorroe, mannen testen urine en vrouwen testen via een vaginale zelfafname. Heb je meer risico gelopen of behoefte aan een uitgebreid soa test advies check dan onze Soatestwijzer of boek een E-consult

 

 

Soapoli-online biedt soa testen tegen een scherp tarief. De kosten voor een test via Soapoli-online liggen veel lager dan de analyse die tot nog toe via je huisarts werd gedaan. 

Waarom is testen via Soapoli-online goedkoper?

Test je via de huisarts dan worden de kosten die het laboratorium maakt voor de analyse teruggehaald via je zorgverzekering. De meeste zorgverzekeringen vergoeden geen laboratorium analyse als je je eigen risico nog niet opgemaakt hebt waardoor de volledige kosten direct van je eigen risico gaan. De kosten die door het laboratorium naar je zorgverzekering worden gestuurd liggen vaak veel hoger dan wanneer je via Soapoli-online test. Zo kost een soa test op chlamydia via Soapoli-online 34,95 via je zorgverzekering ligt het bedrag vaak rond de 50 euro, doorgaans zijn de kosten voor een soa-test via de zorgverzekering 15 euro duurder dan een soa test via Soapoli-online.

In Nederland kennen we de zogeheten NZa tarieven. De NZa stelt de maximumtarieven vast op basis van periodiek kostenonderzoek. Het laboratorium hanteert deze prijzen en berekend deze door aan de patiënt wanneer de huisarts een onderzoek voor jou aanvraagt.
Soapoli-online is een commerciële aanbieder en heeft daarom lagere prijzen kunnen onderhandelen zodat de zorg toegankelijk is voor iedereen. 

 

 

Soapoli-online werkt anoniem en discreet. Alle testen kunnen zelf worden afgenomen en je afname wordt in het laboratorium geanalyseerd. De uitslag is even betrouwbaar als testen via je huisarts of de GGD. 

 

 

Terugkoppeling van je uitslag. Indien je huisarts je heeft verwezen zal je arts ook terug willen horen wat de uitslag is. Je huisarts is eerste lijnshulpverlener en kan bij een positieve uitslag een soa behandeling voorschrijven. Soapoli-online zal dat voor je regelen.

 

 

 

 

 

Wat vergoed de zorgverzekering aan PrEP-zorg?

PrEP moet je zelf betalen. Het wordt niet vergoed door je zorgverzekering. PrEP via de huisarts kost meestal tussen de 30 en 50 euro per maand.
Het bloedonderzoek en de soa-tests zijn gratis bij de GGD. Bij de huisarts betaal je hier wel voor. Dit gaat dan af van je eigen risico bij je zorgverzekering.
Gebruik je PrEP via de huisarts? Dan moet je 2 tot 4 keer per jaar voor controle naar de huisarts. Ook dat kost geld. Dit wordt vergoed door je zorgverzekering. Je betaalt wel eerst je eigen risico. Heb je dit jaar nog een eigen risico van 385 tot 885 euro? Dan betaal je zelf deze kosten. Maak je dit jaar meer zorgkosten dan je eigen risico? Dan zou de zorgverzekeraar de rest van de kosten moereb dekken. 

Een verwijzing van de huisarts naar PrEP-poli maakt dat de zorg door ons uitgevoerd word. De factuur kan ook ingediend worden bij de zorgverzekering. Het is afhankelijk van jouw zorgverzekering hoe ze dit vergoeden.
 

Meer weten over de kosten?

Het is prettig van te voren te weten waar je aan toe bent.

PrEP kosten via PrEP-poli


 

Wil je dit liever zonder tussenkomst van huisarts of GGD doen? 

Dat kan natuurlijk ook. PrEP-poli helpt jou verder. 

Boek een intake 

PrEP-poli is er voor jou

Regel jouw PrEP zorg online (met of zonder verwijzing)

 
Testuitslagen binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
PrEP-poli draagt bij in de strijd 'hiv naar 0' 
 
Lagere kosten door onze samenwerking met GGD en huisarts
 
Discretie gegarandeerd (verzending in blanco verpakking)
 
GEEN wachtlijst (bij de GGD staan er meer dan 2500 op de wachtlijst)

Wil je zo snel mogelijk starten met PrEP en daarom PrEP-medicatie kopen? Kies voor de professionele online zorg van PrEP-poli!

PrEP medicatie

Ons aanbod is inclusief uitschrijven van een recept.

> MEER INFORMATIE 
Verwijsbrief huisarts

Dien je factuur in bij je zorgverzekering. 

> ZO REGEL JE DAT
PrEP-poli is er voor jou

PrEP-poli is een initiatief van Soapoli-online. Wij hebben ruim 11 jaar ervaring in de online soa-zorg.

> BEZOEK SOAPOLI-ONLINE